diumenge, 21 d’octubre del 2007

Campechans, ja som aquí!

Hola a tothom des de Campeche. Lo dicho, vam pirar de Mérida cagant llets. A cada cantonada ens trobàvem algun pesat que ens explicava el mateix rotllo sobre els barrets maies, les hamaques de no sé quina fibra i una cooperativa on venien coses maies al millor preu i avui era l'últim dia i l'última hora per anar-hi (la cooperativa era en un lloc diferent cada vegada). Total, que al final, com quan et truquen per oferir-te Internet a casa, dèiem que ja teníem de tot i que ja havíem anat a totes les cooperatives maies.

De Mérida, vam anar a un poblet molt petit i tranquil: Santa Elena. Ens vam allotjar en uns bungalows moníssims enmig d'un jardí tropical ple d'ocells i papallones gegants (i mosquits, of course). Per 3.300 peles, dormir i esmorzar. Els que ho portaven eren un mexicà i una francesa molt simpàtics. Mireu-vos-ho a www.sacbebungalows.com.mx

Des d'aquí hem fet diverses ruïnes de l'anomenada ruta Puuc, hem visitat Uxmal (una passada de ciutat maia enmig de la selva) i hem tingut, ara sí, el nostre moment Indieeeeee! A dos quilòmtres del poble de Santa Elena surt un camí que va pel mig de la selva i, a dos quilòmetres més, hi ha unes ruïnes maies (aquesta vegada cobertes de vegetació, sense pagar entrada i tota una aventura per descobrir-les). Va ser com si les haguéssim trobat nosaltres, perquè la selva és tan espessa que no hi veus a dos metres. Quan ja érem a punt de fer mitja volta les vam trobar. Mooooooolt guai. (Penseu que aquí, caminar 5 minuts és suar i acabar xop, calces i mitjons inclosos!).

Avui, com us dèiem, hem arribat a Campeche. La zona del centre és molt mona, però quan surts de les muralles de la ciutat colonial, la resta no val un pet. I avui no fa gaire bon temps... Sembla que anirem tenint una mica de pluja cada dia.

A continuació, unes quantes cosetes que ens han fet gràcia i que ens hem anat apuntant per compartir-les amb vosaltres:

Lonchería Doña Chonita, comida para llevar

Hi ha busos que van a Tapete (seria el destí preferit de la meva iaia Carme!) i, atenció solterons desesperats, hi ha busos a Chocholan!

En una parada de "colectivos" (furgonetes autobús) hi deia: "Aviso al público: se prohibe terminantemente transportar personas en estado inconveniente".

I els reglaments interns que ens trobem a les habitacions dels hotels són per partir-se. Aquí teniu algunes de les normes de l'hotel de Valladolid: "La persona que sea sorprendida llevándose las toallas o cualquier otro objeto propiedad del hotel será consignada a las autoridades" (deu ser que hi ha molts manguis); "Se prohibe planchar, cocinar o hacer lumbre en el interior de los cuartos" (pos vale); "Si ingiere bebidas embriagantes, recuerde que está terminantemente prohibido escandalizar, maltratar los muebles, portarse incorrectamente en el interior de los cuartos, en los pasillos y en la entrada del hotel" (no maltractarem les cadires, ho jurem); "Queda terminantemente prohibido utilizar las habitaciones como consultorio de curanderos, adivinos, magos, doctores en almas, etc." (Rappel i Aramis, abstenerse!). I a l'hotel on som ara, estan prohibits "los juegos de azar" a les habitacions (no podrem jugar al Rummikub?).

Les geladeries es diuen "neverias" i els polos de gelat es diuen "paletas" (els paletes es deuen dir "cucuruchos"?); els autobusos es diuen "camiones" (i els camions com es deuen dir?); com que del seu pa en diuen "tortillas", de les truites en diuen "omelets"... Un embolic. Per cert, les paletas són bonísssssssimes! Ens va recomanar la Judit que les provéssim i ens encanten. Són pura fruita de gel. Mmmmmmmmmmmmmmmmm.

Molts records i vejam si demà us pengem alguna altra "afoto".
PETONS!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo quina enveja. Aquí la cosa està tant aburrida que has de tirar cap a la politica o la F1 per trobar coses sorprenents, rares i comiques.

Total, que se os troba a faltar, asín que com que heu de tornar (encara que sigui per satisfacció meva), oju la selva i las espesuras, que los bichos se cuentan por millares y los bocaos van a la par.

Espero que la NIKON no pari i tinguem un bon reportatge (resumido so si) con los mejores momentos del viaje.

Apa percebes (perceus deu ser en català), una abraçada i a acumular anepdotas!!

NOTA PER L'ALEX (pero se puede mirar): En una Hamiltonada, el Raikonnen campió del món, Hamilton segon empatat a punts amb Alonso (tercer). El barsita va perdre 3-1 amb el villareal. Añado: Cagun to!!
Ja t'informaré de la lliga de champinyons, que es aquesta setmana.

ABRASOS!!!

*Su! ha dit...

Ei!! Uola!!!! Aquí la vesina. Acabo de trobar-me a en Novials pare pel poble i ma xivao això del bloc. Què bé!!! Me n'alegro que estigueu tan bé.

Jo després de 4 mesos a Formentera... sense tele, sense llegir diaris, treballant, pintant i de cala en cala i tiro pq me toca... què us haig de dir... Això de la ciutat, les presses, l'agenda plena... no m'agrada gens. Però "que me quiten lo bailao", oyes.

Continuaré llegint les vostres aventures, que estan molt bé.

Aprofito per saludar (com a la tele, tu) a la yanki (Marty!!! Amore!!! un beso enooooooooooooorme de tu Suzie Q.), al Nele i als Novials pares.

Apali!
PETONASSOS

Pep ha dit...

Tot molt interessant, donen ganes de ser-hi, tret de les suors de calçes (no vull ni pensar-hi).

Mercès moltes per la trucada, vam quedar corpresos i emocionats!!!

Per cert, la debacle del futibol no va ser total: els pericos ho van arreglar força, en xxllar-se als blancs.

La mareta ha començat classes d'informàtica... a Premià!, perque l'Ajuntament d'aquí és un desastre.

PS. Per la SU de la Marta Sr.: vinem a veure un dia, guapa.

Anònim ha dit...

Hola, hola!

M'ha engradat el títol. Això de ser "campechano" sempre m'ha fet gràcia. I és indignant sentir que esteu passant una calor del cal déu quan aquí ja tenim les primeres freds (en Gironí fred és femení) de la temporada (Caldes de Malavella, today a les 8 del matí, 4 graus!). En fin... aprofiteu-ho molt! I poseu-vos factor mil de protecció solar, que si no fareu una enveja...

Diós

Anònim ha dit...

Os voy siguiendo y me encantan vuestras aventuras en el Nuevo Mundo, porque me recordais a mí hace treinta años, descubriendo usos y costumbres, lenguaje, flora y fauna...Que sigais disfrutando!!! Tía Gemma

Estefania and Achim ha dit...

Quin riure cada cop que llegeixo els vostres relats! a veure si aconsegueixo que l'Achim també els llegeixi... està super enfeinat i demà ja torna a anar de viatge.
Ja veig que us ho esteu passant super bé! la veritat és que viatjar i veure altres coses és de les millors coses que hi ha!! Quan arribeu ja no ens haureu d'explicar les anècdotes del viatge :-)))
A veure si envieu un parell de fotos més!
Molts petonets des de Munich - on estem a 3 graus durant el dia!!

Anònim ha dit...

Hola, boles,
Ja veig que tot us va d'allò més bé i tot és d'allò més maco. Aquí ens ho passem superbé llegint les vostres aventures i les divertides anècdotes que expliqueu.Però volem més afotos. M'han encantat els missatges que trobeu a l'hotel, això m'ha donat alguna idea... Ja tinc fet el rètol que resa així: "La persona que sea sorprendida (o no!) llevándose las cámaras digitales de los/las empleados i/o empleadas o cualquier otro objeto propiedad del despacho será consignada a las autoridades" ( FIJO que hi ha molts manguis).

Per cert, Mònica, encara que parlo amb la nina de goma (més ben dit "nino") no és el mateix. El "nino" no m'entén com tu.
I ara, vinga, dues "BOMBES": no em puc aguantar més i esperar que tornis d'aquest etern viatge, t'ho he d'explicar (detalls, no).
1a "bomba":la setmana passada em vaig esbatussar, i fort, amb la "Reis" de l'Orient (toma castaña!!!) i 2a "bomba": la TERESA, sí, la nostra TERESA està EMBARASSADA (????); sí, ho has entès bé, però raro, raro raro, oi?

Àpali, que tots tenim feina. Bé, uns més que altres (i no tiro per ningú...).

Rebeu, com sempre, una abraçada.

Anònim ha dit...

Boníssimes les normes de l'hostal! :)) Espero que no n'hagueu fet cas i que no us hagueu tret un sobresou fent d'Aramís Fuster a l'habitació.

I què s'ha de perquè pengeu afotos? Carai, van cares, eh? Em sembla que haurem d'organitzar una recollida de firmes, entre les lectores i els lectors del bloc, a veure si fem una mica de pressió. :P

Bé, amb fotos o sense, seguiu gaudint del viatge com fins ara i, sobretot sobretot, torneu algun dia!!! Mònica, nena, estic més enyorada... És que en tot el matí potser rebo un miserable correu!! Sigh!

Petolins, parella!

Anònim ha dit...

Hei nens on sou k no escriviu, trobem a falta els vostres comentaris, son boniiiisims,envieu afotos k també volem veura els paissatges, ja k desde aqui es com si fessim el viatge (bé igual igual pues como que no).
El papa, reclama el sopar ala pues fins aviat molts petons.
QUE OS VAYA BONITO

Cybertac ha dit...

Quina activitat!!! Això sí és un blog d'un viatge. La veritat es que ens esteu deixant viatjar a tots i és una passada. Les fotos impresionants i el que expliqueu una passada.
Mentre vosaltres disfruteu, a Catalunya estem paralitzats per les rodalies. ¿on és el 3r món?
Sé que no cal dir-ho però que disfruteu del viatge!!!
Molts petons,
Eva&David